Dezinfectarea mâinilor

Respectarea unei igiene adecvate a mâinilor

Întrucât lucrătorii din domeniul sănătății intră pe piața muncii pentru a satisface o cerere crescută, este mai important decât niciodată să oferiți un standard ridicat de igienă a mâinilor în spitale, cabinete ale cadrelor medicale și alte instituții de asistență medicală. Respectarea unei bune igiene a mâinilor este esențială pentru a ajuta atât lucrătorii, cât și pacienții să fie în siguranță și sănătoși. Toate cadrele medicale trebuie să utilizeze dezinfectanți pentru mâini sau să își spele mâinile cu apă și săpun în cinci momente extrem de importante:
 
  1. Înainte de a atinge pacientul
  2. Înainte de o procedură de curățare/aseptică
  3. După un risc de expunere la fluidele corporale
  4. După atingerea unui pacient
  5. După atingerea suprafețelor din apropierea pacientului

Dacă au mâinile vizibil murdare, medicii, asistenții medicali și alți lucrători din domeniul sănătății trebuie să se spele pe mâini cu apă și săpun. Trebuie să vă asigurați că rezervele pentru igiena mâinilor sunt disponibile imediat pentru tot personalul din fiecare locație din spitale, cabinete medicale și alte unități de asistență medicală. 

De asemenea, mai jos pot fi găsite resurse pentru consolidarea tehnicilor de igienă a mâinilor pentru noii membrii din personalul medical. 

Descărcări

Curățarea suprafețelor

Aveți grijă de suprafețe

Respectarea procedurilor de curățare și dezinfectare de rutină din spitale și instituții de asistență medicală este necesară pentru a ține la distanță infecțiile și pentru a asigura un mediu de lucru sigur și igienic atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienții dumneavoastră.