Un medic care își curăță mâinile înainte de operație

Luptați împotriva infecțiilor nosocomiale prin igiena mâinilor

Evitați IN-urile cu igiena mâinilor. În articolele de mai jos puteți citi mai multe despre infecțiile nosocomiale și modul în care le puteți preveni.
 
Astăzi, infecțiile nosocomiale (IN-uri) continuă să fie o problemă semnificativă pentru spitale și instituții de asistență medicală. În fiecare an, milioane de pacienți din întreaga lume sunt afectați de infecții nosocomiale (IN-uri) (numite și infecții intraspitalicești), care duc la numeroase complicații și pot pune viața în pericol. Consecințele sunt grave, deoarece aceste infecții provoacă durere fizică, împiedică recuperarea și uneori pot fi fatale. Infecțiile intraspitalicești cauzează, de asemenea, costuri enorme pentru societate, motiv pentru care există mulți jucători care încearcă să lupte împotriva lor, Organizația Mondială a Sănătății fiind doar unul dintre aceștia.
 
Potrivit OMS, cel mai eficient mod de a combate infecțiile intraspitalicești este prin igiena mâinilor. În calitate de profesionist din domeniul sănătății, știți fără îndoială importanța igienei mâinilor. De fapt, cercetările au arătat că asistentele medicale sunt cele care respectă cel mai mult conformitatea în ceea ce privește igiena mâinilor. Dar asigurarea respectării igienei mâinilor în rândul personalului nu este întotdeauna ușoară. Este posibil să aveți nevoie de asistență în realizarea unei bune igiene în practică. În plus, când vine vorba de vizitatori și pacienți, sunt deseori necesare informații pentru a crea conștientizare. 
 
Pe lângă asigurarea unei bune igiene a mâinilor în spitale, este important să identificați zonele cu risc și să aflați despre acțiunile preventive pentru a minimiza riscul de răspândire a infecțiilor.
 

Date despre infecțiile intraspitalicești

Infecțiile intraspitalicești sunt un tip de infecții care apar la pacienți în timpul procesului de îngrijire într-un spital sau într-o altă unitate medicală, care nu erau prezente sau incubate în momentul internării. Infecțiile intraspitalicești pot afecta pacienții în orice tip de unitate în care primesc îngrijiri și se pot dezvolta și după externare.

SustainabilitySteps_800x500.jpg  


Modul de prevenire a infecțiilor intraspitalicești

Prevenirea infecțiilor intraspitalicești nu a fost niciodată mai importantă. Potrivit OMS, există un consens la nivel mondial cu privire la necesitatea urgentă de acțiuni pentru a face față problemei tot mai mari a rezistenței la antibiotice. În domeniul medical, prevenirea și controlul eficient al infecțiilor reprezintă o soluție în cadrul căreia respectarea igienei mâinilor este o piatră de temelie. În materie de prevenire a infecțiilor intraspitalicești, pe lângă accesul ușor la dezinfectanți și punctele de spălare, sunt esențiale cunoștințele despre oportunitățile de igienă și cum și când să efectuați igiena mâinilor.
 
Într-un sondaj recent, 8 din 10 cadre medicale au declarat că își doresc să îmbunătățească respectarea igienei mâinilor. Acest lucru ne arată cât de conștienți sunt asistenții medicali și medicii cu privire la prevenirea răspândirii bolilor și infecțiilor, precum și angajamentul lor față de sănătatea pacientului. În calitate de furnizor al multor produse de igienă care se găsesc în mediile spitalicești, dorim să sprijinim profesioniștii din domeniul sănătății în activitatea lor pentru a realiza respectarea igienei mâinilor.
 

Recomandări produs