Amplasarea dozatoarelor

Amplasarea dozatoarelor

Cum puteți optimiza amplasarea dozatoarelor pentru o igienă mai bună

Igiena adecvată a mâinilor este considerată singura și cea mai importantă metodă de prevenire a contaminării încrucișate și de reducere a infecțiilor intraspitalicești. Cercetările arată că dozatoarele pentru igiena mâinilor au un impact semnificativ asupra ratelor de conformitate*, iar cheia către succes este asigurarea amplasării adecvate a acestora. De fapt, studiile arată că optimizarea amplasării dozatoarelor poate spori gradul de utilizare a acestora cu mai mult de 50%.** 


Pentru a vă ajuta să sporiți respectarea standardelor privind igiena mâinilor în instituția dumneavoastră, am creat ghiduri pe bază de dovezi pentru amplasarea optimă a dozatoarelor. Construite în jurul a patru tipuri obișnuite de zone frecvent întâlnite în instituțiile medicale, vizualizările sugerează amplasarea dozatoarelor astfel încât să fie susținută conformitatea cu standardele privind igiena mâinilor, luând în considerație cele 5 Momente ale OMS. Informațiile din ghidul de amplasare se bazează atât pe cercetarea sponsorizată de Essity, cât și pe descoperirile independente din cadrul cercetărilor academice. ch.

Referințe

 
*Boog, Matthijs C., Vicki Erasmus, Jitske M De Graaf, Elise (A) He Van Beeck, Marijke Melles, și Ed F Van Beeck. Evaluarea unei locații optime pentru dozatoarele de dezinfectant pe bază de alcool pentru mâini într-o cameră destinată pacienților din secția de Terapie Intensivă. BMC Infect Dis BMC Infectious Diseases 13.1 (2013): 510.
**Thomas BW, Berg-Copas GM, Vasquez DG, Jackson BL, Wetta-Hall R. Amplasarea vizibilă vs. amplasarea uzuală pentru utilizarea produselor de igienă a mâinilor, respectiv a dozatoarelor pe bază de alcool într-o secție de Terapie Intensivă. J Am Osteopath Assoc 2009;109(5):263-267.