Prevenirea septicemiei

Prevenirea septicemiei

Informațiile și sfaturile noastre au rolul de a vă ajuta să atrageți atenția asupra importanței igienei mâinilor și a îngrijirii rănilor, pentru a reduce riscurile de septicemie.

Salvați vieți prin atragerea atenției asupra septicemiei

Denumită uneori incorect ca otrăvirea sângelui, septicemia este răspunsul la o infecție deja existentă în organismul pacientului, care pune în pericol viața acestuia.  În fiecare an, septicemia cauzează în medie șase milioane de decese la nivel mondial. Septicemia reprezintă cauza principală de deces cauzată de infecții și are o incidență mai mare decât atacurile de cord. De fapt, s-a dovedit că septicemia este un factor favorizant al unuia din trei cazuri de deces în spitale.    Cu toate acestea, există modalități de prevenire a septicemiei, iar creșterea gradului de conștientizare despre aceasta reprezintă primul pas important pentru salvarea vieților.
 

Gândiți pro-igienă. Acționați preventiv. Protejați pacienții

Tork a lansat un apel la acțiune ușor de reținut, în doar 3 pași, cu scopul de a ajuta cadrele medicale să reducă numărul infecțiilor și riscul de septicemie în rândul pacienților; Gândiți pro. Acționați. Protejați.
 
Gândiți pro: Înainte de a începe rutina zilnică, stați câteva minute pentru a vă reaminti instrucțiunile de igienă preventivă, cum ar fi cei 5 pași ai igienei mâinilor dezvoltați de OMS și îngrijirea postoperatorie a rănilor sau regulile politicii anti-microbiene din instituția dumneavoastră.
Acționați: Parcurgeți pașii necesari pentru a asigura respectarea igienei pentru reducerea riscurilor de apariție a infecțiilor și septicemiei, cum sunt dezinfectarea mâinilor înainte de tratarea unui pacient, monitorizarea atentă a rănilor pacienților pentru a observa apariția infecțiilor sau verificarea istoricului de vaccinare a pacientului.
Protejați: După intervenția adecvată, reveniți la îngrijirea pacienților într-un mediu sigur.