Personalul de laborator se uită prin microscop

Cercetări și studii privind igiena

Pe această pagină veți găsi publicațiile noastre de studii în domeniul igienei și curățeniei sau strâns legate între ele.
 • Raport privind igiena și sănătatea
  Acest raport este cea mai recentă ediție dintr-o serie de sondaje globale bianuale pe care Essity le publică din 2008, cu scopul de a crește gradul de conștientizare cu privire la rolul esențial pe care îl are igiena, salubritatea și sănătatea pentru bunăstare, pentru indivizi și comunități. Aceste informații globale urmăresc, de asemenea, să abordeze tabu-urile și barierele care încă există în jurul mai multor subiecte de igienă. Oferim noi perspective combinând concluziile cercetării, dovezi statistice, cazuri de succes și mărturii de la oameni ale căror voci sunt rareori auzite. De asemenea, evidențiem soluții și acțiuni pe care le considerăm esențiale pentru îmbunătățirea standardelor de igienă și sănătate pe tot globul și pentru fiecare parte a cursului vieții. 

  Citiți studiul

 • Preocupări de igienă în ceea ce privește virusul SARS-CoV-2 (COVID-19, noul Coronavirus) și considerații privind utilizarea toaletelor publice și a restaurantelor - Cartea albă
  Prosoapele pentru mâini din hârtie reprezintă alegerea preferată a multor utilizatori ai toaletelor, dar cum putem fi siguri că acestea reprezintă și cea mai igienică alegere? Experții noștri în igienă Tork au analizat cifrele, au comparat datele și au publicat o carte albă. Răspunsul este clar - prosoapele pentru mâini din hârtie sunt mai bune pentru prevenirea răspândirii virusurilor și bacteriilor.  

  Citiți cartea albă​

 • Modelarea costurilor și rezultatelor anuale ale NHS atribuibile infecțiilor asociate asistenței medicale în Anglia
  Care sunt costurile și consecințele infecțiilor asociate asistenței medicale asupra sistemului de sănătate într-o societate occidentală modernă (în acest caz Anglia)? Acest studiu folosește un model matematic pentru a estima costul tezelor și pentru a ajunge la niște cifre foarte semnificative: 2,7b GBP, 28.500 de decese, 830.000 de infecții pe an. În plus, studiul estimează că aproape 1 din 5 paturi de spital sunt în orice moment ocupate de un pacient infectat în cadrul sistemului medical.

  Citiți studiul

 • Modelarea costurilor și a consecințelor reducerii infecțiilor asociate asistenței medicale prin îmbunătățirea igienei mâinilor într-un spital mediu din Anglia
  Care sunt consecințele potențiale ale îmbunătățirii conformității cu igiena mâinilor printr-un sistem de monitorizare a igienei mâinilor? Acest studiu folosește un model matematic pentru a estima consecințele potențiale ale îmbunătățirii igienei mâinilor, de ex. prin introducerea unui sistem de monitorizare a igienei mâinilor. Studiul sugerează că sistemul are o probabilitate mare de a fi rentabil – sau chiar de a genera un profit financiar – precum și de a reduce semnificativ numărul de infecții și decese cauzate de HAI.

  Citiți studiul

 • Monitorizarea electronică a igienei mâinilor: acuratețe, impact asupra efectului Hawthorne și eficiență
  Cât de precis este Sistemul de monitorizare a respectării reglementărilor privind igiena mâinilor Tork („Tork EMS”)? Acest studiu de la un spital binecunoscut din centrul Londrei, Marea Britanie, a implementat Tork EMS într-o secție și a evaluat acuratețea și eficacitatea acestuia. Concluzia este că sistemul este „foarte precis” și că „probabil să măsoare numerele din „lumea reală””, spre deosebire de observația manuală, care este considerată în prezent standardul de aur.

  Citiți studiul


 • Spitalul universitar va folosi tehnologia revoluționară pentru a îmbunătăți igiena mâinilor și a combate infecțiile dobândite în cadrul sistemului medical
  Se poate crește respectarea reglementărilor privind igiena mâinilor prin utilizarea Tork EMS? Această mărturie oferă dovezi că o secție dintr-un spital regional suedez a dublat rata de respectare a reglementărilor după introducerea Tork EMS

  Descărcați testimonialul