Contek 1 Rectangle.jpg

„Chiar și cea mai mică scamă este o problemă!“

Cerneluri, vopsele sau produse chimice: indiferent de ceea ce se transportă într-un container intermediar pentru produse vrac (IBC), după ce CONTek IBC-Service GmbH a terminat curățenia, toate reziduurile trebuie să fi dispărut complet.

Wolfgang Kuhn consideră că orice fir de praf sau orice scamă reprezintă un pericol. Sarcina sa este să curețe perfect produsele. A fondat CONTek IBC-Service GmbH acum 20 de ani, pentru a produce și furniza containere intermediare pentru produse vrac (recipiente reutilizabile folosite pentru produse periculoase), precum și pentru a le curăța după utilizare și a le returna clienților. Este, de fapt, o afacere destul de simplă. Însă, în 1995, când Kuhn și partenerul său au fondat compania, nu exista nimic similar pe piață. Pe atunci, lucra pentru o companie care producea cerneluri tipografice. „Am realizat că nu exista pe piață nicio companie care să ofere un concept complet pentru producerea, curățarea și logistica containerelor IBC“. Kuhn a observat această lipsă și a cooptat CONTek drept furnizor de servicii complete. Și a avut succes. 
 
În prezent, fabrica din Ellrich, Thuringia, primește zilnic aproximativ 150 de containere voluminoase din oțel, unde sunt curățate și pregătite pentru următoarea comandă de transport. Fiecare container poate transporta între 300 și 1.200 litri de lichid, pastă sau materiale fluide vrac. Retururile de la companiile auto conțin frecvent vopseluri, iar imprimantele lasă kilograme de cerneală reziduală în containere. Însă, indiferent ce conținut, sarcina CONTek este de a îndepărta complet și la timp toate reziduurile. „Dacă unul dintre clienții noștri lasă linia de produse să funcționeze toată noaptea, se așteaptă ca dimineața să aibă în curte containerele potrivite“, explică Wolfgang Kuhn. Prin urmare, unitatea din Ellrich curăță containere non-stop, șase zile pe săptămână.  
 
După o inspectare inițială pentru detectarea posibilelor defecțiuni mecanice, containerele folosite sunt curățate cu ajutorul unui utilaj ce folosește un proces complex. Ulterior, acestea trec printr-un proces de finisare ce constă în curățarea finală manuală, cu lavete de curățat speciale. Tot personalul implicat în acest proces este conștient de responsabilitatea sa. „Să spunem, spre exemplu, că resturile de cerneală sau ulei din container contaminează o încărcătură de vopsea ulterioară. Acest lucru ar putea duce la stoparea unei întregi linii de producție pentru un producător de automobile“, spune Kuhn pentru a descrie problema. „Fiecare clipă în care linia de producție nu funcționează implică costuri imense de inactivitate. Acesta este motivul pentru care garantăm clienților noştri containere 100% curate, fără impurităţi, scame, frotiuri, silicon, grăsime, ulei sau resturi de vopsea.“ În ansamblu, curățarea unui IBC durează între una și șapte ore, în funcție de conținut și gradul de murdărire. 
 
Pentru a optimiza procesul de curățare manuală, în 2011, compania a căutat o alternativă care să înlocuiască lavetele din bumbac folosite până atunci pentru curățarea finală, deoarece acestea lăsau scame. CONTek a testat lavete de curățare diverse; în urma unor teste ample, compania a optat pentru laveta de curățare Tork Heavy-Duty. „Lavetele de curățare Tork ne-au ajutat să sporim calitatea muncii fără a ne costa niciun ban în plus“, a spus Wolfgang Kuhn. CONTek are o rată de consum anuală de aproximativ 100.000 de lavete. 100.000 de oportunități pentru a nu vă mai face griji în privința scamelor.

Lavetele de curățare Tork ne-au ajutat să sporim calitatea muncii fără a ne costa niciun ban în plus

Wolfgang Kuhn

Fondator al CONTek IBC-Service GmbH