Bocuse dOr.jpg

Bocuse d'Or: În căutarea rețetei câștigătoare

Bocuse d’Or este cea mai prestigioasă competiție gastronomică din lume. Când începe competiția, nu avem decât o opțiune - nu avem voie să facem greșeli atunci când încercăm să obținem formula câștigătoare.

Ørjan Johannesen are un vis: să fie cel mai bun bucătar din lume. Pentru a-și atinge scopul, îl așteaptă luni de pregătire asiduă. Dar cum te pregătești pentru una dintre cele mai renumite competiții gastronomice din lume?
 
Încă de la vârsta fragedă de nouă ani, Ørjan a început să gătească la hotelul Bekkjarvik Gjestgiveri, unde a crescut. În prezent, își împarte timpul între bucătăria hotelului și bucătăria din Sandefjord în care se antrenează pentru concursuri, condusă de antrenorul său, Odd Ivar Solvold. Odd Ivar a câștigat medalia de bronz la Bocuse d’Or, în 1997, iar de atunci a mai condus spre succes și alți bucătari norvegieni. Nu poți deveni de unul singur cel mai bun bucătar șef din lume. Este nevoie de muncă de echipă și de pregătiri minuțioase.
 
La Bocuse d’Or Europa, 2014, Ørjan Johannesen a obținut locul trei, calificându-se la Campionatul Mondial gastronomic din 2015, care va avea loc la Lyon. Abordează această provocare cu calm, ghidat de o singură convingere: că cele mai importante sunt aromele originale ale ingredientelor și că trebuie să obții următoarea reacție: „Oau, cum poate să fie atât de gustoasă o mâncare atât de simplă și necomplicată?“ Simpla combinare a unor servicii bune și a unor preparate gustoase creează cea mai bună experiență la servitul mesei. Cu toate acestea, adesea lucrurile care par simple sunt, de fapt, cele mai complexe.
 
Formula 1 pentru bucătari
 
Dacă Bocuse d’Or este Formula1 pentru bucătarii șef, atunci trebuie să fie considerat o ocazie unică. Totul trebuie să fie perfect pentru ca un bucătar să se poată pregăti şi concura pentru medalii la Bocuse d’Or. Pe lângă gătitul în sine, Ørjan Johannesen acordă mult timp detaliilor. Regulile, echipamentul și condițiile de igienă trebuie să se afle sub control absolut. A adăugat: „La competiția din Lyon, dispun de timp limitat și totul trebuie să fie în ordine și curățenie permanentă. Igiena perfectă este extrem de importantă." Ai o singură șansă să atingi succesul atunci când concurezi cu cei mai buni bucătari șef din lume și cel mai mic detaliu poate avea un impact extrem.
 
Ørjan folosește lavetele de curățare Tork Low Lint Cleaning Cloths, pentru a asigura aspectul perfect al fiecărui colțișor al farfuriei de argint folosite pentru prezentarea finală. La Bocuse d’Or, totul trebuie să fie imaculat. Fără amprente sau pete și, la fel de important: fără urme de sos sau fără urme de condimente, în afara celor folosite la decorat. Pentru a atinge un asemenea grad de perfecțiune, lavetele de curățare Tork Low Lint Cleaning Cloth curăță fără a lăsa scame, pot intra în contact cu alimentele și absorb rapid grăsimea.
 
 
Acest articol a fost scris înainte de ediția 2015 a Bocuse d'Or. Ia ghiciți! A câștigat.

Sigur voi lua aceste lavete cu mine la Bocuse d'Or.

Ørjan Johannesen

Câștigătorul Bocuse d'Or 2015