Istoria noastră

Tork se mândrește cu istoria sa plină de inovații. De la bun început, odată cu lansarea lavetelor de unică folosință și până la software-ul de curățare bazat pe date, am fost alături de clienții noștri, ajutându-i să își îmbunătățească afacerile. În strânsă colaborare cu clienții noștri, am devenit lider global în igiena profesională. În prezent, ne dorim să modelăm viitorul igienei profesionale împreună cu dumneavoastră.
 
 
2008_to_2017.jpg

De la lider global la formator de piață

Ca marcă globală consacrată, continuăm să ne îmbunătățim oferta cu inovații unice și să contribuim tot mai mult la construirea unei societăți sustenabile. Mai jos veți găsi o selecție de lansări de produse și activități de-a lungul istoriei noastre.
 
2018
În 2018 vom sărbători cea de-a 50-a aniversare a noastră! În strânsă colaborare cu clienții noștri, am devenit lider global în igiena profesională. Acum suntem pregătiți să modelăm viitorul igienei profesionale!
 
2017
Este lansat dozatorul Tork PeakServe®. Prima inovație majoră din ultimele decenii pe piața produselor pentru uscarea mâinilor asigură un flux mai bun în toaletele cu trafic mare. Aflați mai multe despre Tork PeakServe. https://www.tork.ro/about/whats-new/peakserve/
 
Este lansat Tork PaperCircle®. Primul serviciu de reciclare a prosoapelor de hârtie din lume. Aflați mai multe despre Tork PaperCircle.
 
2014
Este lansat sistemul Tork EasyCube®. Dozatoarele conectate anunță personalul de curățenie și managerii unității de ce anume este nevoie, când și unde, schimbând astfel logica procesului de curățare.
 
2010
Este lansată linia de dozatoare Tork Performance. Prima gamă de dozatoare pentru lavete din hârtie și lavete nețesute de curățare care îi ajută pe angajați să mențină un spațiu de producție profesionist și organizat.
 
2009
Este lansat Tork Easy Handling™. Ambalajul ergonomic facilitează deschiderea, transportul și eliminarea și stabilește un nou standard în industrie.
 
 
1998_to_2008.jpg

O ofertă globală pentru fiecare segment

Stabilim standarde ridicate pentru dozatoarele noastre prin adăugarea de noi funcționalități și continuăm să creștem pe piețe globale. Acesta este deceniul în care devenim cu adevărat un lider global.
 
2007
Tork devine o marcă de miliarde de dolari, cu vânzări în 70 de țări, mărcile nord-americane Mainstreet, Coronet și Park Avenue fiind integrate în marca Tork. 
 
2003
Este lansat sistemul Tork Xpressnap® în America de Nord. Sistemul revoluționează dozarea șervețelelor de masă, garantând o reducere a consumului cu 25%.
 
2002
Este lansată hârtia QuickDry. Prin intermediul tehnicii TAD (Through Air-Dried), clienții își pot usca mâinile mai rapid, cu ajutorul unui produs mai moale. 
 
 
1988_to_1998.jpg

Consolidarea unei mărci de top

Consolidăm marca noastră de top prin extinderea ofertei și integrarea de inovații care stabilesc un nou standard pentru igiena profesională.  
 
1995
Mölnlycke cumpără PWA care vine împreună cu patru mărci: Apura, Hotel Exclusive, MAP și Amandi. Se decide prioritizarea Tork ca marcă de top în domeniul igienei profesionale.
 
1993
Este introdusă o linie de dozatoare metalice concepute pentru satisfacerea nevoilor în cele mai solicitante medii. 
 
1992
Tork este unul dintre primii producători de hârtie, care începe să utilizeze Evaluarea Ciclului de Viață în procesul de cercetare și dezvoltare.
 
1991
Este lansată linia de dozatoare Box 90, creată de faimosul designer de automobile Giorgetto Giugiaro.
 
 
1978_to_1988.jpg

Sisteme care fac diferența

Pătrundem pe noi piețe din toată lumea cu ajutorul soluțiilor noi. 
 
1987
Tork devine o marcă de top în igiena profesională. Portofoliul ajunge la 500 de produse și este introdusă o siglă Tork.
 
1986
Mölnlycke cumpără fabrica Edet Bruk și începe să folosească pentru prima dată hârtie reciclată pentru produsele de unică folosință din domeniul igienei profesionale.
 
1980
Tork pătrunde pe piața din S.U.A. și boxerul suedez la categoria grea Ingemar „Ingo” Johansson apare într-o campanie pentru a promova marca.
 
Anii `80
Este lansată linia de dozatoare Box 80. O gamă completă de dozatoare în diferite combinații de culori reprezintă o premieră pe piață. Dozatorul este realizat din plastic transparent, ajutându-i pe clienți să realimenteze când este nevoie.
 
1979
Tork își face debutul în dotarea toaletelor cu un sistem complet pentru săpun: Dozatorul S-Box și o gamă de săpunuri pentru diferite nevoi, precum „extra delicat”, „condiții dificile” și „păr & corp”.
 
 
1968_to_1978.jpg

O istorie a inovațiilor

Povestea mărcii Tork începe în 1968 cu crearea lavetei din hârtie „All-Tork”. „Torka” înseamnă „a usca” sau „a șterge” în limba suedeză. 
 
1975
Grupul SCA achiziționează Mölnlycke, dar păstrează numele Mölnlycke și începe cooperarea în domeniile tehnici de producție, cercetare-dezvoltare și aprovizionare cu fibre.
 
1973
Este lansat dozatorul M-Box, bazat pe un sistem de derulare centrală fără tub. Acesta va deveni cel mai utilizat dozator în domeniul igienei profesionale timp de mai multe decenii.
 
1968
Este lansată All-Tork, prima lavetă din hârtie de unică folosință, menită a înlocui cârpele de șters. Acesta este începutul călătoriei noastre pline de inovații ce vor stabili noi și noi standarde pe piața igienei profesionale.

Imprimare Descărcare